zaterdag 3 oktober 2009

Blau Saks


Mijn brocanteverzameling is begonnen met een erfenis.
Ik kreeg het Blau Saks servies (Jäger) van mijn oma in 1982.
Zij had het gekregen toen ze 25 jaar was getrouwd.
Ik kan me niet herinneren dat het ooit werd gebruikt.
Het stond in een dressoir in "de mooie kamer".
Zodoende was het onbeschadigd en nog helemaal
compleet. Dat is nu wel anders, er zijn helaas in de loop
der tijd wel wat onderdelen gesneuveld. Maar ik denk
dat het mijn oma blij maakt dat wij er dagelijks van
genieten!


Bedankt voor het bezoekje. Een heel fijn weekend gewenst!

9 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Wat bijzonder om zo'n mooi servies van je oma te hebben! Zolang er maar niet teveel sneuvelt, is het ook wel erg leuk om het dagelijks te gebruiken...zo kun je vaak aan haar (terug)denken!

Groetjes, Ingrid

Hannekie zei

wat een prachtig servies zo. en echt sierbaar omdat het van je oma was. dat llijkt me echt speciaal, om iets van je oma te hebben. fijne weekend
gr hannie

Prulletje zei

Oh wat leuk ! Ik hou ook zo van blaue saks ! Ik heb inmiddels wat verzameld, maa kan het helaas nie kwijt in mijn keukentje, dus er staan een paar bekers, hagelslagpotje, en een lepelvaasje in gebruik. Leuk zg als je alles zo bij elkaar ziet staan ! Mooi !

Irma zei

ik verzamel zelf servies van pastel petrus regout en weet je dat ik heel vaak mensen tegen kom die zijn gaan verzamelen door dezelfde reden als jij, leuk hoor.
Het Blau Saks servies is zo populiar en niet voor niets want het is zo'n prachtig decor.
Bijzonder als je iets van je oma hebt en er zo van geniet.

jeanette zei

prachtig om zo aan je servies te komen. zo blijft het in de familie en dat vind ik toch altijd wat specialer. nu begrijp ik ook waarom jij zo van blauw houdt.....het wordt je met de paplepel ingegoten:-) mooie foto`s van dit prachtige servies ennehh..zuinig op zijn want je betaald veel voor oud servies als je het niet meer krijgen kan.

lieve groet,
jeanette

Anoniem zei

heee Anja, er staat hier al een tijdje "iets blauws"voor je....zeg maar ...bijna twee jaar....als dank voor je spuitfles.....weet je dat nog???;))))) beter laat dan nooit is hier meer dan toepasselijk!!! Het is geen saks, maar wel blauw.....had het vorig jaar mee weet je nog maar toen heb ik je niet gezien:D...heel gek...anyway......hoop dat je van mixen en matchen houdt....zo niet...als een speer naar mn album en even gillen:D!. Wederom een berichtje van mij dat NIKS met je blog te maken heeft..:D...o well..

Toedels
Lynda

Mayflower zei

Hoi Antonia, bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog en wat leuk dat je mij gaat volgen. Ik voel me hier ook thuis en ga je zeker volgen, wat een prachtige blog met mooie foto's en verhalen. Wat een bijzondere erfenis, een mooie herinnering aan je oma. Ook leuk je verhaal te lezen over je oma, ik herken er veel in, de eau de Cologne, het aanrecht van graniet, allemaal mooie herinneringen om te koesteren.
Fijne zondag en groetjes, Mea

marga zei

Nou ja zeg......dat is ook toevallig. Ik heb met de zolder opruimen ook mijn blauw saks servies gevonden en denk erover om het op marktplaats te zetten. Nou ja, het is geen helemaal compleet servies hoor. Wel byzonder dat dat van jou van je oma is geweest en dat jullie het dagelijks gebruiken....zo geniet je er nog van.
Liefs Marga

English style zei

Hoi Anja,
prachtig servies is dit, en nog mooier omdat het bij je oma vandaan komt, dat is toch specialer vind je niet ?
leuk dat jullie het gewoon gebruiken...
mooie foto's heb je ervan gemaakt!
Groetjes en een fijne dag gewenst!
Yvonne